keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Vapauden kunnioittaminen

Jumala on maailmankaikkeuden suurin taiteilija. Jumala on paitsi luonut kaiken, Hän on myös antanut ihmiselle kyvyn nauttia luomastaan kauneudesta. Ja tämän taideteoksen kruunuksi Jumala loi ihmisen, sinut, minut ja hänet.

Valitse materiaalisi

Ennen kuin taiteilija aloittaa luomistyönsä, hän valitsee materiaalin ja tekniikan. Kun Jumala loi ihmisen, Hän valitsi materiaaliksi vapaan tahdon ja tekniikaksi rakkauden. Jumala haluaa meidän sydämemme, mutta Hän ei pakota meitä mihinkään. Kun kohtaamme toisia ihmisiä (ja itseämme), meidän on omaksuttava Jeesuksen lähestymistapa. Kaiken takana on oltava rakkaus ja ihmisen kunnioitus.

Tuomiotekniikka

Elämme maailmassa, jossa kaikki pitää ansaita. Burke muistuttaa meitä isännästä, joka palkkaa pitkin päivää työmiehiä viinitarhalleen. Kun tulee aika maksaa palkka, isäntä maksaakin ensin viimeisenä tulleille. (Matt. 20:1-15) Voin hyvin samaistua ensimmäisenä tulleiden työntekijöiden kiukkuun. Inhimillisestä näkökulmasta he olisivat ansainneet enemmän rahaa kuin viimeisenä tulleet. Kyse ei kuitenkaan ole ansaitsemisesta. Jumalan edessä emme voi ansaita yhtään mitään. Jos haluamme ihmisten saavan ansioidensa mukaan, käy meille itsellekin huonosti. Minä en ainakaan halua saada ansioideni mukaan. Haluan armoa ja rakkautta!

Elämään

Jumala tahtoo, että kuljemme toinen toistemme rinnalla tuomitsematta toisiamme. Rakkauden työkaluihin kuuluvat arvostus, kuuntelu ja alttiuteen kannustaminen. Muutos ja synnistä luopuminen tapahtuvat näiden työkalujen kautta. Rakkaus ei pakota meitä valmiiseen malliin, vaan koemme olevamme hyväksyttyjä ja haluamme antaa sydämemme Jumalalle. Ja Jumala, joka on aloittanut hyvän työnsä, myös saattaa sen loppuun.

Tarpeiden kuunteleminen

Jokainen ihminen kaipaa Jumalan puoleen. Jeesus näki samarialaisen naisen rakkauden kaipuun. Jeesus puhui naiselle totuutta rakkaudessa. Nainen uskoi, koska hän koki tulleensa kohdatuksi ja hyväksytyksi. (Joh. 4:10-) Näemmekö me pintaa syvemmälle? Näemmekö ihmisten kaipuun?

Jos aiomme kohdella ihmisiä Jeesuksen tavoin, meidän pitää yrittää ymmärtää ihmisten huolia. Jeesus käyttää vapaata tahtoamme ja synnin ja kivun roinaa luodakseen jotain uutta ja kaunista. Tehtävämme on auttaa ihmisiä näkemään Jumalan hyvyys ja auttaa heitä luottamaan Jumalaan tässä prosessissa.


Saara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti