perjantai 20. joulukuuta 2013

Puhu totuutta rakkaudessa

Totta on, että olemme ylen ihmeellisesti tehdyt

Uskonko oikeasti ja vahvasti sen, että olen tehty ylen ihmeellisesti, kuten psalmissa 139 sanotaan.  Kuulin erään viisaan raamatun opettajan mainitsevan, että meidän on paljon helpompi uskoa, että Jumala on luonut luonnon kauniiksi kuin että Hän on luonut meidät itsemme kauniiksi mestariteokseksi.

Jeesus kohtasi, puhui ja rakasti

Lukemassamme kirjassa on esimerkkejä siitä, miten  Jeesus  tuo kohtaamissaan ihmisissä olevan mestariteoksen esiin puhumalla heille armoa ja totuutta rakkaudessa. Minua puhuttelee erityisesti se, että puhuessaan totuutta Jeesus ei rakastanut ja armahtanut ainoastaan sanojensa kautta vaan myös katseellaan.  Näin tapahtui, kun Jeesus kohtasi rikkaan nuorukaisen: Jeesus katsoi häneen ja rakasti häntä.  Totuuden sanat eivät enää tuntuneetkaan niin kovilta, kun ymmärsi Jeesuksen rakkauden. Jeesus uskalsi puhua totuutta, koska tiesi, että totuus vapauttaa ihmisen elämään Jumalan ihmiselle suunnittelemaa parasta elämää.  Tällekin nuorukaiselle oli tarjolla parempi elämä. Jumalan meille osoittama rakkaus karkottaa pelon ja uskallamme kohdata totuuden.  Tahdon saada syvempää ymmärrystä Jumalan rakkaudesta, jotta voin vapautua olemaan enemmän sellainen, miksi Jumala on minut luonut ja olemaan myös armollisempi itseäni ja muita kohtaan.

Toisten kohtaaminen, kuunteleminen

On helppo rohkaista ja rakastaa hyvää ystävää ja armahtaa häntä. Vaikeampaa on ehkä jossain tilanteessa antaa rakentavaa, armollista palautetta jostain puutteesta. Ehkä pelkään tulevani hylätyksi, jos puhun totuutta.
Kun kohtaan ihmisen, joka suhtautuu minuun torjuvasti, niin miten osaisin katsoa tämän kovan kuoren läpi, kuunnella ja välittää ja olla itse siinä tilanteessa toisenlainen … en vastaisikaan samalla mitalla.
Olen huomannut, että kun pysähdyn rauhassa kuuntelemaan ja kuulemaan, minun on helpompi kohdata toinen rakkaudellisesti . Jos olisin enemmän Jumalan rakkauden kyllästämä, minun olisi helppo puhua totuutta Jeesuksesta ja Hänen rakkaudestaan sellaisillekin ihmisille, joiden arvioin olevan torjuvia. Herättäisin heitä huomaamaan , että  Jumala on luonut heidät ihmeellisesti ja Jumalalla on hieno suunnitelma heitä varten. Haluaisin useammin yllättyä siitä, mikä voima on Jumalan meissä synnyttämässä rakkaudessa ja se rakkaus ei olisi vain puheessa vaan myös kuuntelemisessa, katseessa ja koko elekielessä.


Riitta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti