maanantai 9. joulukuuta 2013

Järkyttymättömät


Voimmeko sanoa olevamme järkyttymättömiä jos emme ole joutuneet tilanteeseen jossa voimme joutua järkyttymään?

Amy ja Rachel olivat naispari joka halusi testata seurakunnan sietokykyä kävelemällä seurakuntaan käsi kädessä. Sunni laittoi erään toisen seurakunnan ”Tule sellaisena kuin olet” –iskulauseen koetteelle menemällä jumalanpalvelukseen krapulassa. Oma seurakuntani on tavallisten keskiluokkaisten työssäkäyvien kansalaisten seurakunta, jossa kukaan ei taida pitää toistaan kädestä; ei hyvässä eikä pahassa tarkoituksessa. Me emme ole kohdanneet tällaisia ihmisiä seurakunnan ovella emmekä voi sanoa järkyttyisimmekö vai emme. Farisealaisuutemme/Kristuksen kaltaisuutemme ei ole joutunut koetteelle. Kirjan kertomusten naiset ovat amerikkalaisia mutta samanlaisia ihmisiä on kaikkialla maailmassa. Miksi heidänlaisiaan ei tule meidän seurakuntaamme ja tilaisuuksiimme? Onneksi olemme lähteneet liikkeelle etsimään joitakuita heistä. Heitä löytyy alkoholistien asuntolasta, ravintoloista ja kadulta. Jopa kauppakeskuksista. Etsintä on ollut muutamien vastuulla, joten emme voi sanoa että seurakuntana olemme järkyttymättömiä.

Jeesus sanoi Sakkeukselle että ”juuri sitä, mikä on kadonnut, Ihmisen Poika on tullut etsimään ja pelastamaan.” (Luuk 19:10) Meillä tulisi olla samanlainen mieli kuin hänellä (Fil 2:5) ja olla alttius tarjota ihmisille armoa ja pelastusta. Jeesus haluaa tarjota ihmisille rakastavaa suhdetta Jumalan, taivaallisen Isämme kanssa. Armo riittää kaikille sillä Jeesus maksoi syntiemme hinnan kuolemalla ristillä niiden vuoksi. Syntimme ja niistä meille aiheutuva kipu ovat kuin mutakerros päällämme. Mutakerroksen alla olevaa mestariteosta Ihmisen poika, Jeesus Kristus tuli etsimään. Hän on järkyttymätön eikä kavahda syntisyyttämme.

Hyväksikäyttö tai väkivalta voi saada aikaan häpeän, joka peittää naisessa olevan Jumalan mestariteoksen. Mestariteos minussa piiloutui lapsuudessa koettujen häpeäkokemusten vuoksi.  Uskoin valheeseen etten saa olla olemassa enkä näyttää naiselta. Amy ja Sunnie löysivät järkyttymättömiä ystäviä seurakunnasta ja sen avulla Jumalan armo tuli heille todelliseksi. Heidän kohtaamansa ihmiset toimivat Jeesuksen tavoin ja tarjosivat ensin rakkautta ja armoa tuomitsematta heitä. Jumalan parantavan rakkauden avulla heidän elämänsä muuttuivat. Mestariteokset Amyssa, Sunnissa ja minussa paljastuivat mutakerroksen alta omassa aikataulussaan.

Järkyttymättömyyteen valmentavaa raamatullista materiaalia:

Päivi

3 kommenttia:

  1. Kiitos Päivi, upeasta kirjoituksesta : ) Erityisen hyvänä koin, kun oli itse lopussa niin avoin ja sanasi osuivat myös minun (varmaan useiden naisten ) kohdalle. Miten totta onkaan,että kun meitä naisia kohdellaan sekuaalisella tai muuten naiseuteen liityvällä alueelle väärin luomme ympärille panssarin tai jonkin mutakerroksen, ja siellä paksujen kerrosten alla suojassa se meidän todellinen naisellisuus, herkkyys ja kaikki muu Jumalan naiselle tarkoittama suloinen asia piileksii. Ja ihan yleisellä tasolla : on hienoa antaa Jumalan kuoria likakerroksia meidän kunkin kohdalta ja katsoa miten upeita asioita alkaa löytyä. Kiitos avoimuudesta : )

    VastaaPoista
  2. Kiitos Nanna. :-)

    Tämä teksti oli hyvin vaikea kirjoitettavaksi ja alkoi näyttää siltä että se oli myös vaikeaa luettavaa. Mutta joku luki ja kommentoi.

    Nainen on heikompi astia ja sisimmässä rikkoutuu helposti jotain. Tuetaan toinen toisiamme ja niitä naisenalkuja joita seurakunnassa on. Tuetaan myös niitä miehenalkuja jotta he olisivat oikealla tavalla vahvoja.

    VastaaPoista
  3. Kiitos Päivi, että linkitit tämän facebookini Amy ja Rachel -artikkeliin, jotta mekin saamme lukea! Päivi, olet oikeassa: kaikki ihmiset eivät pysty lukemaan eivätkä kuulemaan, ja silloin kertoja jää yksin tarinansa kanssa. Niin ei pitäisi koskaan olla Jumalan seurakunnassa! Kristuksen kanssa pystymme kohtaamaan mitä tarinoita vain! Missä meillä on seurakunnissa tila kuulla tarinoita? Saarnoille on tila, ja hyvä niin. Mutta on niin paljon kertomattomia tarinoita, joiden takia ihmiset eivät pysty ottamaan saarnojakaan vastaan, koska mieli on täynnä muuta. Kuka kuuntelee? Ja kiitos, että mainostit Eläviä Vesiä! Meillä Elävissä Vesissä on tila pienryhmissä tulla kuulluksi. Heinäkuun eka viikko Jyväskylän tienovilla, 30.6-4.7.2014. Terv Sirkku Chambers

    VastaaPoista