torstai 9. tammikuuta 2014

Tavalliset ihmiset tekemässä epätavallisia asioita

Jumala toimii tässä maailmassa tavallisten ihmisten kautta. Se on hänen toimintasuunnitelmansa, kutsua tavallisia seuraajiaan tekemään epätavallisia asioita. Kirjassa esitellyt Brian ja Amy voisivat hyvinkin olla meidän seurakunnastamme; viisilapsisen perheen vanhemmat, joilla on molemmilla päivätyö sekä kädet täynnä töitä arjen askareiden parissa. He rukoilivat, miten voisivat palvella Jumalaa keskellä kiireisiä ruuhkavuosia.  Jumala kutsui heidät valmistamaan kiitospäivän illallisen Bransonin vähäosaisille ja tästä pienestä alusta syntyi suuri aaltoliike, jonka kautta Jumalan valtakunta sai levitä ja vähäosaisten tarpeet tulivat kohdatuiksi yhä suuremmissa määrin.

Mietin Kartanon ja Kaivon joulua sekä Kuninkaankalliota. Mitäköhän suurta Jumala tuleekaan vielä tekemään näiden palvelumuotojen kautta?

Ketä minä voisin palvella?

Kysy tätä ensin Jumalalta. Ehkä mielessäsi on pyörinyt jokin tietty ihmisryhmä? Ikäihmiset. Yksinhuoltajat. Maahanmuuttajat. Liike-elämän ammattilaiset. Jatka kyselyä Jumalalta: miten voisin viedä Jumalan valtakuntaa heidän keskelleen?

Ehkä mielessäsi ei ole mitään tiettyä ryhmää. Tähän kohtaan haluan lainata irkkubändi U2:n keulamiehen Bonon kertomusta. Hän oli viettänyt elämänsä pyytäen aina Jumalalta siunausta elämänsä erilaisiin projekteihin ja asioihin, kunnes joku sanoi hänelle: ”Mene mukaan siihen mitä Jumala jo nyt tekee. Se juttu on takuulla siunattu!” Ehkä sinunkin kuuluu katsoa ympärillesi, missä Jumala toimii, ja lähteä mukaan sinne.

Jumalan unelma ja näky sinun kohdallesi saattaa olla juuri se ajatus, joka on vaivannut jo pitkään, mutta joka tuntuu inhimillisesti mahdottomalta. "En kykenisi tähän ikinä!" saatat ajatella. Kyse onkin Jumalan näystä, johon meidän ei kuulukaan kyetä. Mutta Jumala haluaa että astut eteenpäin näkyä kohden rohkeasti, koska Jumalan jutut toteutuvat yksin HÄNEN voimansa kautta. Hän tekee sen suurimman työn!

Lääke jumitukseen

Tuntuuko siltä että hengellinen kasvusi on ollut hidastumaan päin tai jopa jumissa? Tässä voisi olla lääke kyseiseen jumitukseen. Jumala haluaa meidän olevan täysin riippuvainen hänestä! Se onnistuu, kun me lähdemme tekemään Jumalan juttuja, jotka tuntuvat meistä inhimillisesti liian suurilta ja jopa mahdottomilta. Tällöin joudumme olemaan oikeasti riippuvaisia Jumalasta. Ja kun olemme riippuvaisia Hänestä, me kasvamme. ”Voima tulee täydelliseksi heikkoudessa.” (2.Kor. 12:9)

Oli näkysi suuri tai pieni, kerää muutama ihminen ympärillesi ja lähde rohkeasti rukoillen eteenpäin!

- Nelli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti