lauantai 4. tammikuuta 2014

Kovettunut muta ja totuuden vasara


 Jeesuksen seuraaminen ja evankeliumin kertominen ei-kristityille ihmisille on Jumalan suunnitelmissa ensiarvoisen tärkeää. Mietitkö mitä sinun tulisi sanoa ei-kristitylle ihmiselle, jonka elämä on synnin vaikutuksen alla? Tulisiko heille kertoa, että heidän elämäntapansa on Jumalalle kauhistus? Koetko kiusausta sanoa synnin johtavan hänet ikuiseen eroon Jumalasta, helvettiin? Evankeliumin kertominen tällä tavoin ei välttämättä ole kaikista tehokkain keino. Asettelemme moraaliset rajat, jotka ihmisen tulisi täyttää ollakseen Jumalalle kelpaava.

Omassa elämässäni olen huomannut, että tämän kaltainen ”ilosanoma” ei käy kaupaksi. Ajattelin, että kertomalla ihmisille kuinka pahoja ihmiset ovat saisi heidät ymmärtämään evankeliumia. Yhtään ei tullut uskoon. Myöhemmin rakentaessani siltoja rakastamaani ihmisiin, jotka eivät seuraa Jeesusta on paljon hedelmällisempi tie kuin edellä mainittu. Rakastamalla, ymmärtämällä ja Jeesuksen hyvyydestä kertomalla on paljon suurempi vaikutus heihin kuin kertoa heidän pahuudestaan.

Milloin sitten meidän tulisi käyttää Burken esille tuomaa totuuden vasaraa. Totuuden vasaralla hän tarkoittaa synnistä puhumista, nuhtelemista rakkaudella ja kertomalla ihmisille ettei tavat, teot tai sanat joita puhumme ole hyviä. Jeesus teki sen harvoin kolmen vuoden aktiivisten vuosiensa aikana. Se on huomionarvoinen asia. Jeesus kehotti ihmisiä luopumaan pahoista tavoistaan, vasta sen jälkeen kuin he olivat päättäneet seurata häntä. Siis miten Jeesus oikein toimikaan?


Rakkauden nimissä meidän tulisi julistaa Kristuksen rakkautta ja anteeksiantoa Jeesuksesta osattomille. Saman rakkauden nimissä meidän tulisi käyttää totuuden vasaraa, jos näemme että joku meidän läheisistä tuhoaa elämäänsä ja läheistensä elämää. Välillä minusta tuntuu, että on helpompaa tuomita ei-uskovaiset kuin sanoa veljelle, että älä juo tuota huttuu, tai älä riko elämääsi teoilla, jotka eivät ole oikeita.

olavi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti