sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Luo suhdevoimaa


SULOISENA TUOKSUNA MAAILMASSA
Kirja, jota olemme nyt seurakuntana lukemassa läpi, on oivallinen teos käytännön esimerkkeineen. Joskus päivittäisten rutiinien keskellä Sanan tutkistelu ja erityisesti sen äärellä Jumalan äänen kuuntelu jää liian vähälle. Sana ei avaudu. Mutaa ja mestariteos on minussa herättänyt muistamaan, miten ahdistavia hetkiä meidän lähipiirissämme kenties eletään tietämättämme. Voisinko olla avuksi? Voisinko olla esimerkilläni johdattamassa jonkun ihmisen Jeesuksen tykö? Mitä hyvää voisin tehdä?  Meitä on siunattu Kaivon kokoontumispaikalla, olemme keskellä tavallisten ihmisten elämää. Siellä missä Jeesuskin maan päällä ihmisenä ollessaan oli, ihmisten keskellä.

Meissä jokaisessa on kaipuu sisällämme. Sydämissämme on Jumalan mentävä aukko. Kunpa muistaisimme sen aina kun kohtaamme ihmisiä, jotka eivät ole vielä evankeliumia vastaanottaneet. Kirjasta voimme lukea esimerkkejä kristittyjen toiminnasta, jotka johdattavat ihmisiä seurakuntaan ja Jumalan tykö. Jokainen leiviskänsä mukaan, voi olla mukana evankelioimassa. Yksi hyvä esimerkki oli lasten urheiluvalmentajana olemisesta. Siinä toimessa sai kohdata sekä lapsia että heidän vanhempiaan. 

Meitä kristittyjä tarkkaillaan jatkuvasti. Kuinka me suhtaudumme eri tilanteisiin, millaiset motiivit meillä on? Olemmeko suvaitsevaisia? Olemmeko totuudenmukaisia? Voi olla, että juuri meidän käytöksemme perusteella joku muodostaa kuvan kristitystä ihmisestä ja suhteestaan raamattuun ja sen Jumalaan. Kirjan esimerkit kannustavat tutustumaan uusiin ihmisiin, kulkemaan rukoillen. Omassa voimassamme emme siihen pysty, me kaikki tarvitsemme siihen Pyhän Hengen ohjausta. Seurakuntamme eri toiminnot tukevat tätä evankelioimisen tehtävää. Alfa-kurssit ovat siitä oivallisena esimerkkinä. Kukaan meistä ei ole vähäpätöinen ja kelvoton, jokaiselle on se oma paikkansa.

MESTARITEOS
Raamatussa Jeremiaan kirjan 18. luvussa verrataan Jumalaa savenvalajaan, joka ottaa möykyn savea ja alkaa muovata siitä haluamaansa teosta. Meidän Luojamme on maailmankaikkeuden huikein taiteilija. Mitään tässä luomisprosessissa ei ole tehty suunnittelematta. Meidät jokaisen Hän on tarkoin suunnitellut jo aikojen alussa. Meille jokaiselle on suunniteltu tarkoitus tässä elämän palapelissä - jokaista pienintäkin yksityiskohtaa myöten. Hän on suunnitellut ominaisuutemme tarkan harkinnan mukaan, juuri sitä tarkoitusta varten minkä Hän on meille varannut. Hän on suunnitellut aivan mahtavan mestariteoksen, sinut ja minut, meidät. Rakkaudesta meihin. Aina tämän mestariteoksen muovaaminen ei ole yksioikoista, vaan joskus savenvalaja joutuu ryttäämään jo aletun työn ja aloittamaan alusta. Tämä tekee kipeää. Epäonnistumisten ja vastoinkäymisten edessä olemme musertua.

Jeesus tuli sitä varten, että me Hänessä saisimme aloittaa jälleen alusta. Jeesuksen ristin juurella saamme olla epäonnistujia. Hän näkee syvälle sisimpäämme ja tuntee meidät paremmin kuin itsekään tunnemme. Jeesus näkee sydämemme syvimpäänkin sopukkaan ja Hän tuntee meidän salaisimmatkin ajatuksemme. Kamala ajatus? Joku tietää sen kaiken, mitä emme kehtaa tunnustaa edes parhaimmalle ystävälle. Ei, vaan erittäin helpottavaa! Hän näkee lävitsemme, mutta Hänen katseensa ei tuomitse. Ei tarvitse hävetä, koska savenvalaja tietää ne ainekset, mistä Hän on mestariteosta muovaamassa. Hän tietää elämämme jokaisen hetken ja on ollut niissä kanssamme. Kaikenvoittava rakkaus on Hänen keinonsa parantaa ja eheyttää. Rakkaus ja armo.

RINNALLAKULKIJA
Meidät on kutsuttu viemään ilosanomaa pelastuksesta eteenpäin. Kukin tavallaan ja omalla paikallaan. Työssä tai harrastuksissa, siellä missä ikinä kohtaamme muita ihmisiä. Rotuun ja sukupuoleen katsomatta. Meille on annettu ihana tehtävä! Eikä meidän tarvitse olla siinä tehtävässä yksin, ei. Seurakuntana saamme tehdä yhdessä paljon hyvää. Pyhä Henki on meitä johdattamassa mahtavalla tavalla: ”…tuuli puhaltaa missä tahtoo ja sinä kuulet sen huminan…”(Joh. 3:8), ja saamme olla turvallisella mielellä. Sillä eihän hiuskarvaakaan putoa päästämme Hänen tietämättään, niin kuinka sitten isommatkaan asiat tapahtuisivat Häneltä salassa. Meidän on muistettava, että Hänellä on aina hyvä tahto meitä kohtaan. Hän katsoo meitä iankaikkisuusnäkökulmasta. Niin meitä kristittyjä kuin myös niitä, jotka eivät vielä ole Hänen kutsuunsa myöntävästi vastanneet. 

Jumalan rakkauden jo vastaanottaneina, saamme opetella yhdessä tuota iankaikkisuusnäkökulman silmälasien läpi katsomista. ”Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa!” (Matt. 8:10). Me olemme jo saaneet anteeksi ja saaneet vastaanottaa armon. Ja vielä: ”Olemme luodut hyviä tekoja varten…” (Ef.2:10). Upeaa, meille on annettu tehtävä, meidät on luotu tekemään hyvää. Rukoillen saamme kulkea Jumalan lempeässä johdatuksessa.

Taivaassa tavataan!

Anne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti