torstai 2. tammikuuta 2014

Jeesuksen hyvän sanoman kertominen

Vapauttava totuus
Olen työskennellyt yli puolet aikuiselämästäni lähetystyössä, seurakunnan istuttajana muslimimaailmassa. Tällainen pioneerityö on päämäärätietoista ja tavoitehakuista. Ehkä juuri siksi vuosia sitten totuuden todellinen valkeneminen siitä, etten voi perustaa seurakuntia saatika sitten saada ketään uskomaan, oli niin vapauttavaa (molemmat ovat Jumalan työtä, esim. Mt. 16:18 tai Joh. 6:44).

Ahdistava todistaminen
Hyvin monille suomalaisille uskoville on vaikea kertoa uskostaan Jeesukseen. Meillä uskonasiat ovat yksityisasioita, eikä niistä ole tapana kysellä tai huudella julkisesti. Rima on luultavasti noussut entisestään, koska monilla on väärä käsitys siitä, mitä hyvän sanoman kertominen on. On ehkä ajatus siitä, että pitäisi osata kertoa niin hienosti ja hengellisesti Jumalan suuria suunnitelmia ja käännyttää ihminen.

Elämää!
On vapauttavaa kun tajuaa, ettei uskosta kertomisen tarvitse olla väkinäistä ja vaikeata. Sinua ei ole kutsuttu suorittamaan todistajan tehtävää joinain tiettyinä kellon aikoina, tietyissä paikoissa, vaan elämään Jumalan yhteydessä sallien Hänen elämänsä virrata kauttasi toisten ihmisten hyväksi. Jeesus tuli ihmiseksi. Eli tavallisten ihmisten, tavallisen elämän keskellä.  Siinä on meille esimerkki, jota seurata. Jumalan Pyhä Henki asuu sinussa ja minussa. Jos annamme Hänelle luvan vaikuttaa kauttamme, Hän kyllä sen tekee.

Tie ihmisen henkeen
Sanonta kuuluu, "Tie miehen sydämeen käy vatsan kautta." Hengellisesti asian voisi ilmaista: "Tie ihmisen henkeen käy ruumiin kautta." Hyvin harvoin pelkkä älyllinen tai hengellinen todistelu vakuuttaa ihmisen Jeesuksen todellisuudesta. Usein uskoontuloa edeltää se, että henkilö on kokenut rakkautta, Jeesuksen seuraajan taholta. Että ensin on nähty hänen elämänsä tässä ja nyt, eikä vain ole kerrottu kerran koittavasta pelastuksesta. Viime vuosien aikana olen käynyt todella monia hyviä hengellisiä keskusteluja, jotka ovat auenneet yksinkertaisesti siitä, että olen vain ollut olemassa tälle toiselle ihmiselle. Valmis kuulemaan hänen elämänsä kivut ja kolhut tuomitsematta tai arvottamatta.

Tullaanko ihmisiksi?
Kuulin Pekka Simojoen sanovan,  että "Ihmiset tulevat kyllä uskoviksi, kunhan uskovat tulevat ensin ihmisiksi." Näin uuden vuoden alussa on paikka pyytää Jumalaa muuttamaan meitä. Haluasitko sinäkin tulla ihmiseksi, kuten Jeesuskin tuli? Silloin entistä luonnollisemmin osaksi elämäämme tulee hyvän sanoman kertominen. Eikä sitä tarvitse pinnistellä tai puristella, vaan sisältämme "kumpuavat elävän veden virrat." (Joh. 7:38)

Panu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti